Drie populaire aluminium terrasoverkappingen voor jouw tuin....

Aluminium terrasoverkappingen zijn om een aantal redenen enorm populair. Meer dan ooit vinden we het belangrijk om buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht. Daarnaast zoeken we naar manieren om te investeren in onze woning. Terrasoverkappingen zijn niet alleen de ideale uitbreiding van je woning, de aluminium profielen zijn bovendien duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij. Aluminium terrasoverkappingen heb je in diverse soorten en maten, in deze blog daarom drie populaire overkappingen.

Aluminium overkapping met polycarbonaat of glas

De klassieke aluminium terrasoverkapping heeft een dakvulling van polycarbonaat of glas en wordt tegen de gevel van je woning geplaatst. De hellingshoek van het dak zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk via de goten wordt afgevoerd. Dit type aluminium overkapping is uitermate geschikt voor een terras dat direct aan de gevel van je woning grenst. De overkapping is daarnaast gemakkelijk uit te breiden met aluminium kozijnen, schuifwanden of ritsscreens. De dakplaten van polycarbonaat of glas kunnen ervoor zorgen dat de temperatuur onder de overkapping stevig op kan lopen. Uitbreiding met een verandazonwering kan hierbij uitkomst bieden.

Kenmerken

• Dakvulling van polycarbonaat of glas.

• Plaatsing aan de gevel.

• Gemakkelijk uit te breiden tot tuinkamer.

• Bijvoorbeeld terrasoverkapping V908 – Ledro.

Aluminium overkapping met lamellen

De aluminium overkapping met lamellen noemt men ook wel lamellendak. Kenmerkend voor deze overkapping is het dak van kantelbare lamellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je snel in kunt spelen op de wisselende weersomstandigheden, het geeft de overkapping ook een enorme luxueuze uitstraling. De overkapping met lamellen kan worden geplaatst aan de gevel, vrijstaand op iedere gewenste plek in je tuin of geïntegreerd in een bestaande constructie.

Kenmerken

• Dak van kantelbare lamellen.

• Plaatsing aan de gevel, vrijstaand of geïntegreerd.

• Luxueze uitstraling.

• Bijvoorbeeld lamellendak V870 – Arezzo.

Aluminium overkapping met zonwerend doek

Aluminium overkappingen met zonwerend doek (ook wel pergolazonwering) winnen enorm aan populariteit. De pergolazonwering heeft een elegante constructie van aluminium met een dakvulling van zonwerend en waterafstotend doek. Dit betekent dat je niet alleen geniet van een schaduwrijke plek, ook tijdens een regenbui zit je droog op je terras. Het elektrisch bedienbare doek zorgt ervoor dat je op een zomerse dag ook kunt genieten van het zonnetje. De pergolazonwering wordt geplaatst aan de gevel en is dus geschikt voor terrassen die grenzen aan het huis.

Kenmerken

• Zonwerend en waterafstotend doek.

• Plaatsing aan de gevel.

• Elegante en dus slanke constructie.

• Bijvoorbeeld pergolazonwering V642 – Tumba.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van aluminium terrasoverkappingen? In onze showroom worden de verschillende type aluminium terrasoverkappingen uitgebreid ten toon gesteld.