De perfecte kleur voor jouw kozijnen....

Als echte Hollandse meester zijn de kleuren in je schilderij bepalend voor het uiteindelijk kunstwerk. Zo geldt dat natuurlijk ook wanneer jij op zoekt bent naar de perfecte kleur voor jouw nieuwe kozijn, schuifpui of vouwwand. Volg je de trends, ben je trouw aan je eigen smaak, of vraag je onze adviseurs om hulp?

TREK HET DOOR

Bij het vernieuwen van jouw kozijnen of deuren is de keuze in kleur enorm. Er zijn talloze opties, waarvan het behouden van dezelfde kleur van de oude kozijnen er één is. Echter zien we ook steeds vaker dat de gevelkleur wordt doorgetrokken naar de kozijnen. Hierdoor vallen de kozijnen weg in de woning.  

CREËER CONTRAST 

Wil je juist geen doorgetrokken gevel? Ga dan voor een contrasterende kleur. Heb je een licht gevel, dan kan een donker kozijn hier erg mooi mee contrasteren. Daarnaast kan een lichte kleur, zoals licht grijs of (gebroken) wit erg mooi zijn bij een donkere gevel. Voor een echte industriële uitstraling kan je donkere kozijnen fantastisch combineren met muren van baksteen. Let hierbij ook zeker op de voegkleur van jouw woning, deze kunnen namelijk de gehele uitstraling van jouw gevel veranderen.  

BLACK IS BACK 

Een van de grootste trends op dit moment is zwart. Dit zie je terug in het interieur van een woning, maar ook in de kozijnen, deuren en aluminium profielen. Zwart straalt luxe, elegantie en exclusiviteit uit, maar kan jouw woning ook een industriële uitstraling geven. Zwarte kozijnen kunnen echter bij een natuurlijke omgeving erg hard overkomen. Een iets lichtere variant, zoals grijs, kan hier dan beter uitkomen.  

MEER WETEN?

Tot slot zijn er natuurlijk talloze kleuren waar jij uit kunt kiezen. Maak jouw kunstwerk zo gek als je wilt; van zwart tot rood tot goud. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of advies voor jouw kozijnen? Bezoek dan gerust onze showroom in Almelo.