Serbo maakt je licht- en ruimtefantasie waar.....

Je hebt het over een serre, maar eigenlijk bedoel je een tuinkamer. Wij begrijpen de verwarring, maar deze twee toepassingen verschillen écht. Waar zitten de verschillen precies?

Een vergroting van het huis of een overdekte buitenplaats?

Een vergroting van het huis of een overdekte buitenplaats? Dat is feitelijk het verschil tussen een serre en een tuinkamer. Een serre is te herkennen als een extra ruimte die aan het huis gebouwd is. Het huis heeft doorgaans een doorbraak van de gevel nodig zodat de serre echt onderdeel van het huis wordt. Dat betekent dus ook dat een serre volledig geïsoleerd moet zijn. Een tuinkamer is een afgesloten ruimte, maar maakt bouwkundig gezien geen onderdeel uit van het huis.

Isolatie

Een tuinkamer is niet geïsoleerd, een serre wel. Een serre is een uitbreiding van de woning en moet daarom aan hoge isolatie-eisen voldoen. Een tuinkamer beschermt in koude winters vooral tegen wind, zodat je ook in het winterseizoen behaaglijk kunt blijven genieten. Zowel een serre als een tuinkamer kunnen voorzien worden van ventilatieoplossingen, zodat het op warme zomerdagen ook een prettige ruimte blijft om te vertoeven. 

Plaatsingstijd

Het plaatsen van een tuinkamer duurt in vergelijking tot een serre relatief kort. Tijdens de bouw van een serre wordt doorgaans de achtergevel gedeeltelijk of geheel verwijderd waardoor de serre volledig bij het huis wordt betrokken. Bouwkundige aanpassingen zijn daarom noodzakelijk, voor een tuinkamer is dit niet het geval. Een tuinkamer fungeert als afgesloten buitenverblijf, mede daarom is het plaatsen van een tuinkamer prijstechnisch een stuk voordeliger.

Meer weten?

Twijfel je wat het beste bij jou past: een serre of een tuinkamer? Maak hier een afspraak en kom langs in onze showroom en wij gaan samen met jou op zoek naar de beste oplossing.